здр на всички двигателят ми е 1.9-150к.c. ,проблемът ми е че в маслото навлезе нафта изведнъж след около 500км пробег започна очеизвадно да намалява горивото без никъкви симтоми на прекъсване запъване загряване течове и т.н. колата си работише както и друг път перфектно и след 2-3км на кръстовище спирам и гледам отзад мъгла от бял пушек смърдящ на нафта покарах още 1-2км и спрях изгасих гледах няколко пъти щеката и все ми се вижда мн маслото след известно време запалих отново работата на мотора все същата нормална вече не пушеше,но маслото си е все така повече.някой ако сее зблъсквал с такъв проблем моля да помогне
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем с 159
Collapse
X
-
Не се притеснявай колега, колата просто е влезнала в режим на самоочистване. Когато нафтата не е качественна-пуши бял пушек и мирише на сяра и изгоряло.
Ако караш с качественна нафта-няма никакво пушене когато се самопочиства.
На форума много е писано по този въпрос-погледни в темите.
Не се притеснявай. По принцип колата автоматично влиза в този режим на всеки 500 км. Можеш даже да го следиш, ако ти е интересно. Забелязвасе вдигане на оборотите и се изменя шумът надвигателя - процеса е около 2-5 мин.
Следващият път когато колата се самоочиства- недей да гасиш двигателя, а си карай нормално докато процеса свърши.Alfa Romeo 159 JTDm 16V Q-tronic
-
Първоначално публикувано от OgyG Покажи съобщениеНе се притеснявай колега, колата просто е влезнала в режим на самоочистване. Когато нафтата не е качественна-пуши бял пушек и мирише на сяра и изгоряло.
Ако караш с качественна нафта-няма никакво пушене когато се самопочиства.
На форума много е писано по този въпрос-погледни в темите.
Не се притеснявай. По принцип колата автоматично влиза в този режим на всеки 500 км. Можеш даже да го следиш, ако ти е интересно. Забелязвасе вдигане на оборотите и се изменя шумът надвигателя - процеса е около 2-5 мин.
Следващият път когато колата се самоочиства- недей да гасиш двигателя, а си карай нормално докато процеса свърши.
---------- Post added at 20:43 ---------- Previous post was at 20:41 ----------
Първоначално публикувано от pesho34 Покажи съобщениездр на всички двигателят ми е 1.9-150к.c. ,проблемът ми е че в маслото навлезе нафта изведнъж след около 500км пробег започна очеизвадно да намалява горивото без никъкви симтоми на прекъсване запъване загряване течове и т.н. колата си работише както и друг път перфектно и след 2-3км на кръстовище спирам и гледам отзад мъгла от бял пушек смърдящ на нафта покарах още 1-2км и спрях изгасих гледах няколко пъти щеката и все ми се вижда мн маслото след известно време запалих отново работата на мотора все същата нормална вече не пушеше,но маслото си е все така повече.някой ако сее зблъсквал с такъв проблем моля да помогнеFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Благодаря за отговора но неме задоволява.Изчел съм това за регенерирането ,до сега вече 15000км него е правила а маслото със сигурност е повече ,източих го и налях друго.Интересно е че нафтата свърши набързо както имаше за около 150км. и за около 5км светна лампата и започна да скимти че няма гориво и колата при всичката мъгла която пусна несе промениха нито обороти нито нещо друго единственото нещо поразлично от обикновенно бе пушека и изчезването на горивото.Не споменах че преди около 800-900км.махнах ДПФ и катализатора
Comment
-
Първоначално публикувано от pesho34 Покажи съобщениеБлагодаря за отговора но неме задоволява.Изчел съм това за регенерирането ,до сега вече 15000км него е правила а маслото със сигурност е повече ,източих го и налях друго.Интересно е че нафтата свърши набързо както имаше за около 150км. и за около 5км светна лампата и започна да скимти че няма гориво и колата при всичката мъгла която пусна несе промениха нито обороти нито нещо друго единственото нещо поразлично от обикновенно бе пушека и изчезването на горивото.Не споменах че преди около 800-900км.махнах ДПФ и катализатораСледователно проблема трябва да се търси другаде и като за начало една качествена диагностика
156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от pesho34 Покажи съобщениеБлагодаря за отговора но неме задоволява.Изчел съм това за регенерирането ,до сега вече 15000км него е правила а маслото със сигурност е повече ,източих го и налях друго.Интересно е че нафтата свърши набързо както имаше за около 150км. и за около 5км светна лампата и започна да скимти че няма гориво и колата при всичката мъгла която пусна несе промениха нито обороти нито нещо друго единственото нещо поразлично от обикновенно бе пушека и изчезването на горивото.Не споменах че преди около 800-900км.махнах ДПФ и катализатора0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеПри премахване на ДПФ-а и катализатора е нужна и промяна във софтуера - ако нещо не е направено както трябва колата ще се държи точно по описания начин
П.С.Колега трябва да отидеш да ти променят софтуера,иначе няма да се оправи.Мойта е правена от Бобо,и вече 12 000 км.никви проблемиFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Това да не е сливенска сива алфа? Не е по темата но прилича на случай дето коментирахме тея дниRange Rover Vogue 4.4
Rexton 270 cdi
Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.
Comment
-
Първоначално публикувано от pesho34 Покажи съобщениеза момента е добре разхода нее много дори си е доста приличен. колко струва тая промяна на софтуераFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Comment
-
С мойта друг проблем който мога да нарека "бял кахър" ,но неприятно:-слизам преди малко в гаража и изненада колата не пари акумолатора едвам върти ,не даваше никакви признаци че си отива ,но явно е свършил колата няма 3г. още и съм с оригиналния но явно толкова му е живота.
п.п добре че си имам и ГТВ-то,че подкарах него.
По темата към колегата задължително закарай колата да ти пипнат софтуера защото ще преее........еш колата.Alfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
Comment